Bijles voor extra hulp

Bijles

Soms kan het zo zijn dat de lessen niet helemaal lopen zoals je wilt, het vak dat je krijgt kan je interesse niet liggen of je vind het heel erg moeilijk. Dit kan en dat is ook helemaal niet erg. Je kan hiervoor bijles krijgen. Dit zijn extra lessen om jouw doelen te behalen. Als een vak moeilijk is is je motivatie vaak ook stukken minder. Je gedachten gang is dan vooral “laat maar” “het lukt toch niet”. Dit moet je niet doen, je moet leren omdenken. De gedachtes zoals het is lastig maar “ik kan het” zijn goed. Je moet jezelf motiveren om het te halen en dan zal je zien dat je eenvoudig een tien ka halen. Je moet vooral niet opgeven. 

Voordelen

De voordelen van dit soort extra lessen zijn dat je vaak meer leert dan in de algemene lessen, dit komt omdat je meer kan vragen en je meer bezig bent een op een. Je kan dan makkelijker een antwoord verwachten dan als je in de klas bent. Een reden waarom je het niet in de klas kan zeggen is puur omdat je niet durft, maar je moet jezelf niet laten tegenhouden. 

Bijles

Geloven

Je moet in jezelf geloven dat je het kan. School kan veel druk met zich meebrengen maar de mood moet je nooit opgeven. Bijles kan je online krijgen of fysiek. Je kan zelf bijles geven of regelen. Als je zelf extra hulp biedt ben je vaak gespecialiseerd in een onderwerp, dit kan zijn talen of juist wiskunde. Niet iedereen is goed in hetzelfde daarom is het goed dat je elkaar helpt. Als je vakken lastig vind kan je van te voren een samenvatting maken. Deze samenvatting leer je dan opnieuw en opnieuw tot je hem uit je hoofd kent, hierdoor zal je zien dat doelen veel beter uit kunnen pakken.

Meer verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *