Gasonafhankelijk worden? Ga voor een gasgenerator!

Parker gas generator

In veel soorten industrieën is industrieel gas van essentieel belang. Heel relevant is het dan ook dat de gasbron betrouwbaar is en dat gas dus altijd geleverd kan worden wanneer dat gevraagd is. Gas in tanks of in flessen is wat dat betreft niet echt een optimale optie. Dit is namelijk niet de goedkoopste oplossing en brengt nadelen met zich mee in de constantheid van de gasvoorziening. Het eigenhandig produceren van gas op je eigen locatie biedt daarentegen een aantal grote voordelen. Je kunt hiermee fors besparen op je gaskosten en tegelijkertijd profiteer je van voortdurend aanwezig gas. Afhankelijkheid van andere bedrijven is daarmee ook verleden tijd. Kortom, met gasgeneratoren kun je je productie met zekerheid om het gewenste niveau houden. Een Parker gas generator is wellicht het meest aan te raden. Parkers zijn namelijk beschikbaar voor stikstof, waterstof én zero air.

Parker gas generator

Stikstofgeneratoren

Als bij jouw bedrijfsbezigheden af en toe stikstof gebruikt moet worden, dan is een stifstofgenerator de meest betrouwbare manier om hieraan te komen. Deze machine weet zelf stikstof te maken uit perslucht. Dit is naast betrouwbaar ook nog eens volledig veilig en zeer efficiënt. Je bepaalt immers zelf de capaciteit en de benodigde hoeveelheid stikstof. Er is geen sprake van een restverlies van gas en je hebt geen vergunning ervoor nodig. Door het ontbreken van cilinders heb je een stuk minder vervuiling en bijkomende kosten wanneer de cilinders moeten worden vervangen.

Waterstofgeneratoren

Ook bij waterstof is het wel degelijk mogelijk dit op aanvraag en ter plekke te produceren. Dit gebeurt onder lage druk uit gedemineraliseerd water en elektriciteit. Het volume dat je hierbij kunt opslaan is minimaal. De besturingssoftware is dusdanig innovatief dat de betrouwbaarheid van de waterstofgeneratoren van Parker op zeer hoog niveau zit. Dat zelfde kan ook gezegd worden van de veiligheid. Het omzettingsproces is bovendien niet al te prijzig. Ten slotte zijn deze apparaten zonder moeite geheel veilig in de bediening.

Parker gas generator

Zero Air

Parker levert ook generatoren die ‘Zero Air’ kunnen genereren. Deze staan ten eerste bekend om de hoge zuiverheid van de gassen. Voor handelingen in laboratorische instellingen, zoals gaschromatografie, is deze zuiverheid van eminent belang. Nauwkeurigheid van de analyses en betrouwbaarheid van resultaten daarvan hangen hier sterk van af. Voorheen was het gebruikelijk dat hier gasflessen onder hoge druk voor werden gebruikt. Met gasgeneratoren die zo’n hoge zuiverheid weten te realiseren als die van Parker is dat nu echter niet meer nodig. Het enige wat je nodig hebt voor het installeren van een Zero Air generator is een reguliere leiding voor perslucht en een simpel stopcontact. De bediening van het apparaat is vervolgens al even simpel. Sprake van complexe processen is er hierbij niet. En alsof dat nog niet genoeg is, hoef je je voortaan dan ook niet meer druk te maken om de voorziening van nieuwe gascilinders. Van de afhankelijkheid van andere bedrijven en de kosten die bij deze transacties komen kijken vind je het uiteraard ook prima dat je die gaat missen.

Parker gas generator