Google Shopping: De voor en nadelen op een rijtje

Dat je uit Google veel omzet kan halen of ik jou vast niet meer te vertellen. En dat het soms ook behoorlijk duur kan zijn om te adverteren via Google, denk aan tekst advertenties of shopping wist je vast ook. Uiteindelijk is het belangrijk dat het je meer oplevert dan dat het je kost. En dat is helaas niet altijd mogelijk maar in veel gevallen is dit zeker haalbaar als je jouw campagnes goed weet in te richten. Toch zijn er naast betaalde zaken in Google ook gratis mogelijkheden. Ik vertel je er snel meer over.

Optimaliseren

Naast deze betaalde mogelijkheden zijn er toch een aantal gratis opties binnen Google. Een daarvan is natuurlijk het optimaliseren van jouw eigen website om zo hoog in de gratis zoekresultaten van Google te komen. Haal je er net zo veel uit als vroeger? Die kans is klein, want Google toont steeds meer Advertenties. Hier verdienen ze simpelweg geld aan. Maar we zien dat adverteren en gratis in de zoekresultaten staan jou de beste resultaten gaat opleveren. Zo kan je namelijk met zoekwoorden die vanuit SEA niet interessant zijn juist met SEO aan de slag.

Google My Business

Een andere gratis mogelijkheid is om vanuit Google My Business (GMB) lokaal beter gevonden te worden. Door reviews te behalen, jouw profiel up to date te houden en je producten toe te voegen kan je een enorm bereik behalen. GMB heeft veel mogelijkheden waar je als ondernemer zeker gebruik van moet maken. En het is geheel gratis!

Organic Shopping

Naast het betaalde shopping gedeelte kan je tegenwoordig ook organisch in de shopping resultaten staan. Dit betekend dus dat je omzet kan halen door Google Organic Shopping in te zetten. Zo zie je dat Google ook ondernemers tijdens het Corona tijdperk graag een handje wilt helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *