Hekwerk balkon vervangen

Is de tijd aangebroken om een ander hekwerk balkon te plaatsen? Daar kunnen er verschillende redenen ten grondslag aan liggen. Zo kan het oud hekwerk balkon zich nog in een goede staat bevinden, maar wordt het tijd om voor wat verandering te gaan. Alleen al het hekwerk balkon vervangen zal voor een groot verschil zorgen van het aangezicht van het pand. Aan keuzemogelijkheden ontbreekt het er niet en maakt dat het soms wel uitdagend om voor de juiste te kiezen.

Waarom vervangen beter is dan herstellen

Er is vaak sprake van een hekwerk balkon die de eigenaar nog wel ziet zitten, maar wel niet meer in een goede staat verkeert. Het eerste waar er dan aan gedacht wordt, is om het hekwerk van een nieuwe laag verf te voorzien. Dat heeft echter geen invloed op de veiligheid die het hekwerk balkon nog kan bieden. De bevestigingsbeugels moeten na een poos ook vervangen worden. Het bestaand hekwerk balkon behouden kost dus aardig wat en zal het zich in de meeste toch niet, zowel structureel als optisch, op hetzelfde niveau bevinden als een nieuwe.

Materiaalkeuze is een belangrijk deel van het vervangen

Een hekwerk balkon van staal en glas zorgt voor een modern en strak aangezicht. Met een relatief simpele vervanging ondergaat het pand een metamorfose en ook nog een duurzame. Het gebruikt materiaal gaat namelijk zonder moeite vele jaren mee en vraagt niet om veel onderhoudt. Het is natuurlijk niet naar ieders smaak om voor staal en glas te gaan. Ook een houten balkonhek staat er prachtig bij en is er keuze te maken uit verschillende modellen. Er wordt gekozen voor houtsoorten die duurzaam zijn en daardoor goed bestand zijn tegen de invloeden van het weer. Hout vraagt echter wel om meer onderhoudt. Zo zal het hekwerk balkon regelmatig in de verf gedaan moeten worden. Een ijzeren hekwerk balkon gaat ook lang mee met het juist onderhoudt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *