In employment screening

Hoe u verdachten van valse in employment screening kunt vermijden door middel van een openbare registercontrole?

Hoe vaak heb je tegen jezelf gezegd dat je gaat screenen op werkgelegenheid? Je hebt er waarschijnlijk al duizend keer over nagedacht. Uw eerste vraag was of u gebruik moest maken van een commerciële dienst, een privédetective, een intern screeningsbureau voor werknemers of een online screeningsbureau voor werkgelegenheid. Misschien was je bezorgd over het verspillen van je tijd of de middelen van anderen in het streven. Misschien had u vrienden die in het veld hadden gewerkt en u advies konden geven over wat u moest doen.

Een van de meest verontrustende scenario’s om je voor te stellen

Dit is een van de meest verontrustende scenario’s om je voor te stellen. Het is echter een realiteit in diensten voor arbeidsscreening. Bedrijven die antecedentenonderzoek doen, voeren virtueel een screeningproces uit voor tewerkstelling met behulp van privédetectives, bedrijfsbeveiligingsfunctionarissen en databases met rijgegevens die worden beschouwd als onderdeel van de normale dagelijkse bedrijfspraktijken. Deze bedrijven hebben toegang tot persoonlijke rijgegevens en tot federale, staats- en internationale arbeidsgegevens. Wat betekent dit voor jou? Het betekent dat elke sollicitant die aangenomen wil worden, het bedrijf eenvoudig kan verzoeken om een ​​criminele achtergrondcontrole op hen uit te voeren.

Veel werkgevers zijn op zoek naar werknemers met iets meer ervaring dan ze gewoonlijk doen

Tegenwoordig zijn veel werkgevers op zoek naar werknemers met iets meer ervaring dan ze gewoonlijk doen. Dit geldt met name in de detailhandel, de dienstverlening en de consumentensector, waar beoordelingsfouten in het verleden klanten hun leven en bedrijven hun levensonderhoud kunnen kosten. Het roken van marihuana is natuurlijk geen goed idee. Sommige werkgevers in employment screening nu echter sollicitanten met een verleden van drugsgebruik, omdat ze denken dat dit de beste manier is om te voorkomen dat werknemers wapens en messen mee naar het werk nemen (wat ook illegaal is) en dat ze per ongeluk wiet inslikken. Marihuana in employment screening omvat niet alleen het uitvoeren van een controle op de naam en het sofinummer van de aanvrager.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *