Offline of online marketing?

Folders verspreiden

Je bent net je (lokale) bedrijf gestart en wil je producten of diensten onder de aandacht brengen. Marketing is dan een essentieel onderwerp, zeker aangezien je waarschijnlijk nog geen klantenbase hebt. Er zijn verschillende manieren om je bedrijf te promoten. Het valt te verdelen in twee delen; offline marketing en online / digitale marketing. Lees hieronder een aantal concrete mogelijkheden van zowel offline- als online marketing.

Offline marketing

Bij offline marketing denk je als snel aan het verspreiden van folders met daarin jouw producten of diensten. Maar er is zoveel meer! Het is belangrijke dat je begint na te denken over jouw branding. Is alles op orde? Krijgen potentiële klanten bij mij een goede indruk en gaan ze mijn bedrijf herkennen? Logo, bedrijfskleding, visitekaartjes, briefpapier en eventueel een bedrijfsauto. Heb ik dit allemaal in dezelfde stijl vormgegeven?

Reclame maken kan inderdaad nog steeds via het verspreiden van folders in de buurt. Zeker als je een regionaal bedrijf bent gestart, is dit een goed idee. Daarnaast kan je gaan adverteren. Dit kan in de (regionale krant, radio of zelfs televisie). 

Heb je meer budget? Dan zou je kunnen adverteren bij bijv. bushokjes. Hoe meer je opvalt, hoe groter de kans is dat klanten je gaan bezoeken.

Online Marketing

Bij online marketing denk je natuurlijk gelijk aan de website. Zonder website is jouw bedrijf onvindbaar. Richt je website goed in! Laat de website matchen met de door jou gekozen huisstijl, voorzien van logo en de juiste kleuren. Geef de bezoeker relevante informatie en bedenken een openingsactie om klanten over de streep te trekken.

De website promoten kan op verschillende manieren. Er kan worden gekozen tussen betaalde advertenties (SEA) en gratis zoekverkeer (SEO). Betaalde advertenties kunnen worden geplaatst in Google, maar er zijn meerdere mogelijkheden om jouw bedrijf te promoten.

Daarnaast is SEO altijd verstandig voor de lange termijn. Ben je een lokale onderneming? Zorg er dan voor dat jij getoond wordt als potentiële klanten zoeken op jouw product in de regio. Voorbeeld: Heb jij een restaurant in Amsterdam? Zorg er dan voor dat je een pagina geschreven hebt waarop je deze woorden (restaurant Amsterdam, restaurant in Amsterdam) goed laat terugkomen. 

Meer informatie

Over online marketing is veel te vinden op het internet. Maar offline marketing is toch vaak het vergeten broertje. Wil jij meer weten over bijvoorbeeld het verspreiden van folders in jouw regio? Neem dan contact op met verspreidingsburo Armada.