Schoonmaken

Veel mensen haten het, schakelen er externen voor in, of stellen het uit tot het echt niet langer kan: schoonmaken. Een te dikke stoflaag op de piano, een tapijt dat gestofzuigd moet worden, een bed dat verschoond moet worden: het is allemaal niet erg leuk. Toch zijn er een paar tips waar schoonmaken een beetje leuker van wordt. Ten eerste is het implementeren van een schoonmaaksysteem nuttig. Niet zomaar in de wilde weg gaan schoonmaken, maar een logische volgorde in je schoonmaak routine aanbrengen. Dus niet eerst stofzuigen en dweilen en dan gaan stoffen, want dan is de vloer weer vies! Ten tweede zijn goede schoonmaak tools goed om te hebben. Die dweil die je al jaren haat? Doe hem weg en koop een betere! Koop schoonmaakmiddel dat goed schoonmaakt en geen strepen achterlaat!

Ten derde hebben alle oppervlakken een andere benadering nodig bij schoonmaken. Lassex spuiten op een houten vloer heeft geen zin. Een Beton Cire vloer schoonmaken met bleek is ook niet verstandig.

Voorkomen is beter dan genezen

Preventief schoonmaken bestaat en is helemaal niet zo’n gek idee. Waarom zou je al het schoonmaakwerk zich laten opstapelen tot het een gigantische klus wordt? Een Beton Cire vloer schoonmaken is bijvoorbeeld zo gepiept. Dit kan best makkelijk tussendoor, eens in de week, evenals de tv of de piano afstoffen. Een kalklaag in de badkamer hoeft niet zo dik te zijn dat je de kraan niet meer ziet: eens in de zoveel tijd een beetje anti-kalk spray gebruiken kan geen kwaad!

Volgorde

Zoals hierboven aangestipt maakt de volgorde van het schoonmaken uit. Algemeen geldt: begin boven. Dit is zodat alle vuil naar beneden kan vallen, wat je als laatste schoonmaakt. Anders ben je langer bezig met schoonmaken en moet je vaker dezelfde dingen schoonmaken. Hierbij geldt dus ook, de Beton Cire vloer schoonmaken moet als allerlaatste! Bewaar de stofzuiger en dweil dus voor je laatste krachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *