Tips om te besparen

Geld besparen, wie wil dat nu niet? Het is altijd fijn als je aan het eind van de maand wat geld overhoudt. Zo loop je ook nog eens minder kans dat je in de schulden komt en houd je incassobureau’s (Zoals Credifin Nederland) buiten de deur. Er zijn veel verschillende dingen waar je op kunt besparen en er bestaan meerdere manieren waarop je dit kunt doen. Lees snel verder.

Houd je uitgaven bij

Allereerst is het goed om bij te houden wat je allemaal uitgeeft. Zo weet je precies hoe je ervoor staat en of er nog ruimte is voor extra uitgaven, of dat je beter gas terug kunt nemen. Je uitgaven bijhouden kun je doen met behulp van online software, maar natuurlijk ook gewoon in Excel.

Bespaar op boodschappen

Om te besparen op boodschappen is het handig om een weekplanning bij te houden. Hierin schrijf je precies wat je per dag eet. Hierdoor bespaar je niet alleen geld, maar ook tijd. Zo hoef je niet iedere dag opnieuw te bepalen wat voor maaltijd er op tafel komt. Ook heb je hierdoor geen extra dingen nodig van de supermarkt (waardoor je al gauw veel extra geld uitgeeft).

Koop bewust

Ben je van plan een (grote) aankoop te doen? Slaap er dan een nachtje over. Veel spullen heb je eigenlijk helemaal niet nodig. Bekijk de volgende dag je winkelmandje nog eens en kijk of je het product nog steeds zo graag wilt. 

Veel dingen kun je ook tweedehands kopen. Op Marktplaats en Facebook vind je een hoop goedkope (of zelfs gratis) spullen. Ook hiermee kun je een hoop geld besparen. Niet alles is geschikt om tweedehands te kopen, maar veel natuurlijk ook wel. Denk bijvoorbeeld aan een bureau, of een kledingkast. Deze zijn nieuw vaak veel duurder en tweedehands is meestal ook prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *