Vacatures sponsoren op LinkedIn

Ben je als bedrijf op zoek naar nieuw personeel? Dan doe je er goed aan om jouw vacature te delen op LinkedIn. Wereldwijd maken miljoenen professionals gebruik van dit sociale media netwerk en ook in Nederland zijn er vele dagelijkse gebruikers actief. De kans is daarom ook erg groot dat jij hier jouw vacature vervuld ziet gaan. Op LinkedIn komen namelijk veel professionals samen die interessante artikelen delen, maar ook vacatures delen of op zoek zijn naar een nieuwe baan. Het delen van een vacature kan op twee manieren: delen op de bedrijfspagina van jouw bedrijf of het sponsoren van een vacature. Een LinkedIn specialist zal in deze blog op het tweede gedeelte ingaan.

Hoe sponsor je een vacature?

Wanneer je een vacature wilt sponsoren is er binnen de advertising tooling de mogelijkheid om een vacature te delen. Hierbij kun je aangeven naar welke persoon je op zoek bent en wat de competenties van deze persoon moet zijn. Daarnaast is het goed mogelijk om een bepaalde doelgroep in te stellen waarvan je wilt dat deze personen de vacature zien. Je wilt namelijk niet dat bijvoorbeeld leraren een vacature voor personen in de zorg te zien krijgen. Dit is namelijk niet relevant en zonde van het advertentiebudget. Dit kun je namelijk veel beter besteden aan het vergroten van het bereik onder de doelgroep die jij belangrijk vindt, geeft een LinkedIn specialist aan.

Maar hoe zet je nou een gesponsorde vacature in? Je kunt kiezen voor LinkedIn uitbesteden waar een LinkedIn specialist de vacature voor jouw bedrijf inregelt. Deze zijn werkzaam bij een social media marketing bureau. Zij hebben namelijk al ruime ervaring met het inzetten van vacatures binnen LinkedIn wat uiteindelijk tijd en geld scheelt. Ook hebben zij de juiste middelen om de doelgroep te bepalen en handige tips om meer bereik van deze vacature te genereren.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *