Wat zijn Engelse stijlmeubelen

Deze stijl bestaat al eeuwen lang. Deze interieurstijl heeft een klassieke uitstraling. Dat komt door de details in de meubels en doordat het gemaakt is met ambachtelijke technieken. De Engelse stijlmeubelen hebben meestal een bruine tint. Met deze meubelen haal je als het ware de natuur naar binnen en daardoor creëer je een stijlvolle, klassieke sfeer in je woning. De woonstijl wordt gekenmerkt door de robuuste en gezellige uitstraling.

Welke soorten Engelse stijlmeubelen zijn er?

Er bestaan veel verschillende soorten Engelse stijlmeubelen. Denk bijvoorbeeld aan een eettafel, dressoir, stoelen, bureaus, boekenkasten, lamptafels, salontafels en tv- meubel. Het zal je opvallen dat vrijwel alle meubels binnen deze interieurstijl bruin zijn. Vooral de kleur kastanjebruin zie je dan vaak terug. Deze kleur straalt klasse uit en geeft je woning een antieke look. Er zijn genoeg meubels binnen deze stijl beschikbaar dus je kunt je hele huis naar deze stijl inrichten als je dat graag zou willen.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van Engelse stijlmeubelen?

Het is belangrijk dat de Engelse stijlmeubelen goed in je huis passen. Het moet combineren met de andere meubels en accessoires. Denk hierbij bijvoorbeeld aan materiaalsoort en kleur. Als je allemaal meubels hebt van leer of staal, dan is het niet zo mooi om ineens een Engelse stijltafel van hout neer te zetten in je woning. Dit past dan niet bij het geheel. Ook als je bijvoorbeeld een moderne woonstijl hebt in je huis waar de kleuren zwart, grijs en goud in terugkomen is een Engelse stijlmeubel niet erg passend. Zorg dus dat je meerdere van deze meubelstukken in je interieur integreert, zodat de stijl beter overkomt en alles een mooi geheel wordt. Je kunt ook een aantal accessoires aanschaffen binnen deze stijl. Zorg dan dat ze dezelfde kleur zijn als de Engelse stijlmeubelen en dat ze het liefst ook nog van hetzelfde materiaal gemaakt zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *