Zo schrijf je een goede (SEO) webtekst

Het schrijven van SEO-teksten is belangrijk voor je website. Door SEO-teksten op je website te plaatsen ben je beter vindbaar door Google. Deze teksten bevatten namelijk een aantal specificaties waardoor Google de tekst makkelijker vindt. Het zorgt ervoor dat je dus ook hoger in Google Ranking komt. Hoe hoger je in Google-ranking staat, des te makkelijker je te vinden bent voor klanten. Daarnaast zullen SEO-teksten van hoge kwaliteit zijn. Voor deze teksten is het belangrijk dat het relevant is voor de klant, prettig leest en informatief is. Een SEO webtekstschrijver is hier helemaal in thuis. 

Vindbaar zijn in Google

Om in Google vindbaar te zijn is meer nodig dan alleen een website. Online staan natuurlijk al ontelbaar veel websites. Om ervoor te zorgen dat je website als eerste door de klant gevonden wordt, zijn een aantal strategieën beschikbaar. Het schrijven van SEO webteksten zijn daarin het belangrijkst. Google kijkt naar alle teksten op verschillende websites en sorteert ze van relevant naar minder relevant. Als je goed weet waar je kant naar zoekt, dan kun je ervoor zorgen om met je teksten het meest relevante te zijn. Een SEO webtekstenschrijver weet precies wat nodig is om goed vindbaar te worden.  

Het vakgebied van een SEO webtekstenschrijver 

SEO-teksten bevatten dus bepaalde elementen die ervoor zorgen dat Google de tekst en dus de webpagina makkelijker vindt. De tekst staat op je website staat en het is daarom natuurlijk ook belangrijk dat het relevant is voor de klant. Voor een relevante tekst zijn een aantal aandachtspunten belangrijk. Allereerst is de plaatsing van de tekst op de website belangrijk. Denk hierbij aan bijvoorbeeld informatie op de homepage. De belangrijkste informatie zal hier overzichtelijk moeten staan. De tekst moet uitnodigend zijn en prettig leesbaar. Deze tekst moet ervoor zorgen dat de klant verder op de website wil kijken. Bij bijvoorbeeld een contactpagina zijn lange lappen tekst niet wenselijk. Hier wil je teksten die ervoor zorgt dat de klant contact met je opneemt. Dit wordt allemaal door de SEO webtekstenschrijver geschreven met in het achterhoofd de SEO gedachten waardoor ook Google de klant direct naar die pagina willen linken.

Van plan tot uitvoering 

De plaatsing van de tekst op een specifieke pagina van de website is dus belangrijk. Een marketingbureau kan zowel het vooronderzoek doen, als het schrijven en uitvoeren. Door het team wordt dan voor jou gekeken en alle zaken die belangrijk zijn voor de tekst en de plaatsing op de website. In het geval van het inhuren van een marketingbureau zul je eerst een voorstel krijgen met daarin  een strategie, doelen en de conclusie van het marktonderzoek. Als hier naar gekeken is dan kan het schrijven voor de SEO webtekstenschrijver beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *